keskiviikko 30. tammikuuta 2013

aatteet, talvivaatteet

mini a ture

didriksons

Mini rodini
Jotta itsekin ensi talvena muistaisi. Lapsen tämän talven talvivaatteet.
Lapsella on kolme talvitakkia. Mini a turen takki oli käytössä jo viime talvena. On lapsen takeista lämpimin ja siksi käytetyin. Viime talvena lapsella oli vaikeuksia vetoketjun kanssa, tuulilista jäi useasti väliin, mutta tänä talvena niin ei ole käynyt.
Didriksonsin takki on melko ohut, joten on ollut käytössä plussakeleillä ja pikkupakkasilla. Takissa on monta pientä vikaa, joten ihan heti en uutta osta. Suurin puute on heijastimien puuttuminen. Lisäksi tuulilista lepattaa ikävästi ja sen nepit kolisevat, jos ei niitä napita kiinni. Vetoketju jää helposti liian auki.
Mini Rodinin takin ostin paremmaksi takiksi. On jäänyt vähäiselle käytölle, koska mini a turen takki on tarpeeksi siisti kaupungillekin. Lapsi ei pidä takin takaosan hello-tekstistä ja pelkää sen tulevan näkyviin, vaikka se olisi nepillä piilotettu.
Lapsella on ollut kahdet mustat toppahousut käytössä, mini a turen ja mckinleyn. Kumpaisenkin polvet ovat puhki viiltyneet. Pitää paikata ne kevättalven loskasäille; tai sitten lapsi saa huolia käyttöön hylkäämänsä minymon toppahousut.
Talvikenkinä on sorelin paksut saappaat ja timberlandin gorelenkkarit. Superfitin goret olivat alkutalven käytössä, mutta jäivät pieniksi. Niiden malli on lapsen jalkaan istuvampi; timberlandit ovat hiukan kolhot.
Pakkasilla lapsi käyttää nahkarukkasia. Loskasäille on valikoima toppasormikkaita. Pipoja on liikaakin. Kaulaan lapsi laittaa melkein aina kuvissakin näkyvän mustan tuubikaulurin, vaikka leudommilla keleillä ohuempi huivi riittäisi.
Ensi talven takit on jo alennusmyynneisä tilattu. Didriksonsin takki mahtuu varmaan edelleen. Muita mietin sitten loppuvuodesta, ellei jostain alennusmyynnistä tule löytöjä vastaan.

Ei kommentteja: